пʼятниця, 16 травня 2014 р.

Стокгольм


Архіпелаг Стокгольм

Стокгольм - це великий жваве місто, наповнений енергією і модою, але тут можна випити чашечку кави прямо на зеленій галявині, почути, як в тиші співають лісові птахи і зовсім забути, що знаходишся в центрі.

Столиця Швеції лежить на чотирнадцяти островах, там, де озеро зливається з морем, тому набережні і мости є такою ж частиною міста, як старовинні будівлі та парки. Вікна, вітрини, ліхтарі, відбиті у воді - все враховано в бездоганному дизайні вулиць.

На вулицях чисто і небагатолюдно, ніби всі сховалися в численних кафе. Це місто і справді можна було б назвати ідеальним, якби не високі ціни на все, від квитка в метро до коктейлю в барі.

Визначні місця Стокгольма

Серцем Стокгольма вважається мощений кругляком район Старого міста, зі старовинними вуличками і красивими дахами, а легкими - практично дикий ліс, розташований у межах міста під назвою Екопарк.

Відвідайте музей Скансен на острові, де з любов'ю відновлена ​​традиційна шведська сільце і музей Васа, справжній військовий корабель XVII в. з повністю відтвореним інтер'єром. Також не пропустіть музей Сучасного мистецтва і музей Фотографії.

Плавання до будь-якого з островів буде приємним подорожжю: до парку Міллесгортен, поселенню вікінгів Бирці, дитячому містечку Юнібаккен або просто до одного з 30 000 островів архіпелагу, де зустрічаються стародавні церкви, фортеці і тихі пляжі. А також не можна пропустити такі визначні пам'ятки як: Вулицю Дроттнінггатан, містечко Сігтуна,  Ратушу СтокгольмаРайон Седермальм і Королівський палац.

Розваги в Стокгольмі

Вода тут така чиста, що влітку можна спокійно купатися на міських пляжах і ловити рибу. Взимку все покривається льодом і починається сезон ковзанів. Крім того, по всіх Стокгольму вздовж і поперек прокладені велосипедні доріжки.

Шопінг в Стокгольмі вельми популярний, хоча і носить специфічний відтінок: сюди приїжджають за ідеями для інтер'єрів, практичною одягом і, звичайно, шведськими продуктами. Місто дихає стилем і креативністю, тому тенденції тут змінюють один одного дуже швидко.

Ресторани в Стокгольмі, як втім, клуби і бари відрізняються високими цінами і прогресивним дизайном, як і все в шведській столиці. Втім, тут завжди можна знайти затишну кав'ярню або ресторанчик з традиційною кухнею.