пʼятниця, 16 травня 2014 р.

Ратуша Стокгольма


Стокгольмську Ратушу можна з упевненістю назвати символом міста - її силует з трьома позолоченими коронами на шпилі зустрічається в будь-якому магазинчику сувенірів.

За цегляними стінами працюють співробітники міських служб, радяться політики та засідають члени муніципалітету Стокгольма. Крім офісів, тут же розташовуються банкетні зали і виставлені предмети мистецтва.

Знаменитий Нобелівський банкет триває в Блакитному залі, після якого гості проходять на танці в Золотий зал, прикрашений золоченим панно з 18 млн. шматків кераміки. Деталі інтер'єру Золотого залу можна розглядати годинами: барельєфи, фрески, гобелени. Влітку можна відвідати дзвіницю Ратуші, звідки відкривається приголомшливий вид на місто.

атуша розташована в центрі міста на острові Kungsholmen. Автобуси № 3 та № 62 зупиняються безпосередньо перед будівлею, а найближча станція метро називається Rådhuset і знаходиться в 5 хвилинах ходьби від Ратуші.

Режим роботи Ратуші
Відвідати Ратушу можливе тільки з екскурсією. Екскурсії проходять щодня шведською та англійською мовами. Квитки можливо придбати в день екскурсії в касі.
Кожен день екскурсії англійською починаються в 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 і 15:00. У літні місяці екскурсії проходять кожні 30 хв з 09:30 до 16:00.