пʼятницю, 16 травня 2014 р.

Королівський палац


Королівський Палац є офіційною резиденцією Його Величності Короля Швеції, тут проходять офіційні прийоми, а також внутрішні апартаменти є офіційним робочим місцем монарха.

Унікальність цього місця в тому, що поєднуючи функції королівських покоїв та історичної пам'ятки, палац відкритий для відвідувачів цілий рік, за винятком днів офіційних прийомів. Це саме те місце, де можна на час дозволити розігратися своїй уяві і представити себе особою, близькою до двору.

Визначні місця Королівського Палацу

У Палаці крім апартаментів монархів можна відвідати Королівську Скарбницю, де зберігаються королівські регалії. На території розташований музей «Три корони», експозиція якого розповідає про середньовічну історію цього місця. У літній час в Палаці відкриті скульптурні галереї, працює кафе, де можна перевести дух, насолоджуючись видами. На огляд експозиції музею йде зазвичай близько півтори години.

Окремо варто згадати про огляд зміни почесної варти, яке проходить перед парадним входом щодня в 12:00. У цій дії бере участь королівський оркестр і кінна кавалерія.

Режим роботи Королівського Палацу 
З 15 вересня по 14 травня: 
вт-пн 10:00-16:00 
чт 10:00-20:00 
З 15 травня по 14 вересня: 
щодня 10:00-17:00