пʼятниця, 16 травня 2014 р.

Район Седермальм


Седермальм - район на острові на півдні Стокгольма, відомий своєю горбистій місцевістю, безліччю невеликих цікавих магазинчиків і різноманітним нічним життям.

До того, як зануритися в бурхливе життя клубів і барів району, варто прогулятися по північній його частині, звідки відкриваються чудові види на Старе Місто Стокгольма.

Знаменита вулиця Фьелльгатан, яка обривається біля скелі, відкриває панораму на історичний центр Стокгольма. Інший захоплюючий вид доступний з пагорба Skinnarviksberget. Він знаходиться поряд зі станцією метро Zinkensdamm - це чудове місце, щоб проводити замовлення в літні дні.

Седермальм - рай для любителів пошукати скарби, адже саме тут знаходяться найзнаменитіші секонд-хенди Стокгольма. Ідіть на вулицю Götgatan, і, хто знає, може в місцевих магазинчиках знайдеться щось дійсно варте.

Якщо ви зголодніли, то тримайте свій шлях на Medborgarplatsen. Тут розташовуються різні недорогі кафе і вуличні вагончики з їжею. Менше ніж за 50 шведських крон тут можна купити турецьку шаурму чи польські сосиски, арабська фалафель або грецьку піту з кальмарами.

З настанням темряви прямуйте на Götgatan. Місцева молодь починає свій шлях від першого бару, прямуючи до останнього. Будьте обережні, не кожен здатний дійти і до середини вулиці. Тут же знаходяться різні клуби з абсолютно з різною музикою.