пʼятниця, 16 травня 2014 р.

Швеція


Якщо шведам запропонувати жити під великим скляним куполом, вони погодяться. Ця країна і так схожа на різдвяну кулю, в якій можна розгледіти іграшкові гори, засніжені сосни і
маленькі будиночки.

Збереження традицій, комфортне життя і турбота про екологію - ось головні шведські тренди. Присутність їх відчувається в усьому, що можна тут побачити. На передньому плані дбайливо відреставровані старовинні будівлі, чисті вулиці з яскраво підсвіченими вітринами і чудова атмосфера благополуччя.

В якості декорацій до цього казкового дійства пропонуються то морські острови в тумані, то смарагдові пагорби, то темні гори, де, ймовірно, ще бродять тролі. Єдине, що повертає до реальності - це високі ціни.

Визначні місця Швеції

Легенди та казки характеризують Швецію з давніх часів, тому тут докладають усіх зусиль, щоб їх зберегти. Поселення вікінгів, величезні морські кораблі, древні замки - все це перетворено в музеї.

Але якими б прекрасними були музеї Стокгольма, заманити туди не просто: настільки гарне місто навколо. Історичний центр міста, збережений до останнього цеглинки - головна визначна пам'ятка Швеції нарівні з її природою.

Два інших найбільших міста, Гетеборг і Мальме, прекрасні по-своєму. Перший називають Маленьким Лондоном через змішування традицій різних народів, але це одночасно і один з найбільш дружніх міст в Європі. Що стосується Мальме, то тут змішалося старе і нове: над затишними будиночками височить фантастичний хмарочос.

Розваги у Швеції

Швеція в плані активного відпочинку - одна з найбільш просунутих країн. Вся справа в способі життя самих шведів. Вони, з одного боку, не можуть без свіжого повітря, спорту і правильного харчування, а з іншого обожнюють сучасні технології, якщо вони не заважають консервативному течією життя.

Взимку тут катаються на ковзанах, лижах і сноубордах, особливо просунуті можуть відправитися в подорож в собачих упряжках. Автомобілям тут воліють велосипед, що негайно відбилося на зовнішньому вигляді вулиць і заміських доріг. Крім того, у Швеції можна з успіхом купатися, відправлятися в походи і займатися альпінізмом.

Свіже повітря в своєму розпорядженні і до хорошого апетиту. У Швеції одні з найдорожчих ресторанів світу. Знаменитий шведський стіл, до речі, зустрічається тут не так часто, як можна було очікувати. Інший витратною стороною відпочинку можна назвати шопінг в Швеції: тут величезна кількість дизайнерських магазинів і якісних товарів.


Міста Швеції


Одна з кращих столиць Європи, яка могла б називатися великим музеєм через досконалого дизайну міського простору, величезної кількості старовинних будівель і антуражу у вигляді безлічі островів. Читати далі ...



Прогресивне портове місто, чий промисловий образ перетворили на майданчик для авангардного мистецтва. Також вважається, що тут знаходяться кращі ресторани в Швеції. Читати далі ...



Найтепліше місто у Швеції, яке від Данії відокремлює лише міст. Тут є хороша можливість побачити Швецію з іншого боку. Читати далі ...