пʼятниця, 16 травня 2014 р.

Парк-музей Скансен


Скансен - це цілий етнографічний комплекс в центрі Стокгольма. Тут можна побачити садиби шведів, в яких живуть на півдні і півночі країни; подивитися, як жило місцеве населення в XVI
столітті, що одягали, чим займалися. Використовуючи трохи уяви, в цьому парку можна подорожувати в часі і просторі. На території комплексу можна перекусити в численних кафе, зайняти дітей на дитячих майданчиках і купити сувеніри в подарунок близьким.

Тут же, в Скансене, працює зоопарк, де мешкають як домашні, так і дикі тварини, що зустрічаються на території Швеції. Діти будуть у захваті від ведмедя, рися або росомахи, ну і, звичайно ж, від північного оленя, який міститься поруч з саамським чумом.

На території парку працюють близько 160 будинків і садиб. Тільки уявіть, що в кожному будинку вас зустріне доглядач в одязі того місця, звідки був привезений цей будинок. Ви можете зайти всередину, посидіти біля каміна і послухати історії про життя місцевого населення. У міському кварталі, який відтворюють обстановку шведського міста знаходиться, мабуть, найпопулярніша в Швеції церква, де проводять обряд вінчання. У цій дерев'яній старовинній церкві місцеві жителі прагнуть зв'язати себе узами шлюбу, як робили це їх предки.

Приїжджаючи в Скансен, подивіться на календар шведських народних свят, може бути, вам пощастить, і ви потрапите на справжнє народне гуляння. Зима - час підготовки до Різдва; літо - свято середини літа, день незалежності Швеції; осінь - час урожаю і ярмарків; весну зустрічають таємничої Вальпургієвої ночі. У парку постійно проходять концерти, ігри для дітей.

Режим роботи Скансена 
Січень - березень 10:00-15:00 
Квітень 10:00-16:00 
Травень - червень 10:00-19:00 
Серпень 10:00-22:00 
вересень 10:00-18:00 
Жовтень 10:00-16:00 
Листопад - грудень 10:00-15:00