четвер, 15 травня 2014 р.

Мальме


Мальме

Складно сказати - це ще Швеція або вже Данія. Мальме називають найбільш європейським містом країни. Дійсно, до континенту тут рукою подати: двадцять хвилин по величезному
мосту і привіт, Копенгаген.

Це ще й найтепліше місто Швеції. Влітку в Мальме можна купатися і засмагати, та й стан в повітрі більше розслаблене: багато музики, виставок та смачної їжі цілий рік.

Мальме виробляє провінційне враження, з його невисокими будинками в європейському стилі. Це дуже авангардний і рухливий місто. На відміну від столиць, тут сильніше виявляється життя звичайних людей.

Визначні пам'ятки Мальме

Головні пам'ятки Мальме - два чудових інженерних споруди. Це хмарочос Закручений Торс, найвищий житловий будинок у Європі та Ересуннській міст, що з'єднує Мальме зі столицею Данії. Перший видно з будь-якої точки міста, а другий прикрашає вид з місцевих пляжів.

Три головних парки в Мальме про європейській традиції практично зливаються в один. Варто відвідати хоча б Палацово парк Слоттспаркен, щоб оцінити легендарну любов шведів до природи. А також ще можна завітати в Парк Кунгспаркен.

Старі будівлі в Мальме практично розчиняються в компактній архітектури міста, найбільш помітні дві головні площі, Лілла-Торгет і Стуре-Торгет. Не можна пропустити кілька знакових музеїв: Сучасного мистецтва, Художній та виставки замку Мальмехус.

Розваги в Мальме

Мальме пишається своїм південним становищем і тим, що тут є хороші пляжі. Кращим вважається красивий піщаний пляж Ріберсборг.

Досить активне місто і в плані шопінгу. Як і скрізь у Швеції, тут люблять дизайн, вінтажні речі і практичний одяг. З одного боку сучасний торговий центр Triangeln, з іншого - площа Лілла-Торгет, де можна купити ремісничі вироби.

Третім «китом», на якому базуються розваги в Мальме, є нічні клуби - музичне життя тут дуже прогресивна: Etage, KB, Debaser, Slagthuset.