пʼятниця, 16 травня 2014 р.

Гетеборг


Порт Гетеборг, перетворений на музей 

Найбільші в Скандинавії морські ворота відкриті для всього нового і цікавого, що може запропонувати світ. Це відчувається в характері Гетеборга, в якому живуть люди з усього світу, вливає свої творчі сили в його розвиток.

Усього за кілька років індустріальні райони Гетеборга перетворилися в наповнені життям квартали з ресторанами і музеями. Місто торгових кораблів і фабрик, де сфокусувалися потужні культурні течії - ось дух портового Гетеборга, другого за величиною після столиці.

Визначні місця Гетеборга

 В невеликому суперництві зі Стокгольмом він теж намагається бути авангардним і модним. Але перемагає, в першу чергу, як більш зелене місто, завдяки оточуючим його паркам, серед яких парк Слоттсскуген і Ботанічний сад.

Визначні місця Гетеборга включають в себе і чудово збережені твердині, і колоритні квартали, і відмінні музеї, такі як Музей мистецтв і Реска муссет.

Оскільки це портове місто, не обходиться без корабельної тематики: прямо в порту чекає Морський музей, що складається з двох десятків кораблів, які відкриті для дослідження зовні і зсередини. Також не можна не згадати музей Volvo, гордості автомобільного виробництва Швеції.

Розваги в Гетеборзі

Розваги в Гетеборзі зосереджені в парку Лісеберг з самими різними атракціонами, яких більше немає ніде в Швеції. У центрі «Уневерсіум» можна не тільки дізнатися про море, динозаврах, тропічних лісах і космосі, але й випробувати на собі наукову техніку і прилади. Відпочинок в Гетеборзі з дітьми обіцяє бути цікавим.

Гетеборг - перший в країні по ресторанах, особливо з рибною кухнею. Деякі з них здобули світову славу, кухарі, до речі, закуповуються під дахом місцевої пам'ятки, Рибної церкви, яку рекомендуємо всім любителям свіжих морепродуктів.

Шопінг в Гетеборзі приваблює здебільшого фахівців з дизайну або цінителів шведських марок, причому вибір магазинів і бутиків тут дуже великий.