четвер, 15 травня 2014 р.

Площа Лілла - Торгет


Площі Лілла Торг і Стуре-Торгет, розташовані по сусідству один від одного, вважаються центром міста Мальме. І якщо Стуре-Торгет відповідає всім вимогам центральній площі, Лілла
Торг - це невелике спокійне місце, оточене старовинними будинками

Площа вимощена бруківкою, яка зберігся з XVII століття. На площі багато сувенірних крамниць і незвичайних магазинчиків, а також кафе і барів. У теплу пору закладу відкривають літні веранди, де можна пообідати в дуже приємній атмосфері старовини.

Взимку на площі Лілла Торг можна побачити одну з найбільш незвичайних визначних пам'яток Швеції. Це інсталяція у вигляді величезної настільної лампи, яка весь рік кочує по різних площах міста, але перед Різдвом незмінно з'являється тут. У передноворічну пору ця незвичайна лампа висвітлює всю площу, надаючи їй загадкову і романтичну атмосферу. Підставку лампи зазвичай використовують як лавку. Крім усього іншого, ця незвичайна скульптура може сказати кілька фраз шведською мовою.

Знаходиться площа в історичному центрі міста, де зосереджено чималу кількість архітектурних пам'яток і музеїв, тому найкращим варіантом буде заглянути на Лілла Торг, гуляючи по старому Мальме.