четвер, 15 травня 2014 р.

Замок Мальмехус


Замок Мальмехус - важлива історична пам'ятка Швеції та Скандинавії в цілому. Це одна з найстаріших будівель північних країн.

Фортеця в тому вигляді, в якому вона існує донині, була побудована в першій половині XVI в. Військові укріплення на цьому місці з'явилися століттям раніше, але були знищені і перебудовані в більш значному вигляді. Як і багато замків Європи, Мальмехус протягом деякого часу виконував роль в'язниці для високопоставлених в'язнів. Зараз тут розташовується кілька музеїв: крім традиційного для такої будівлі історичного музею, чиї експозиції розповідають про самому замку і землях, на яких він був побудований, тут знаходиться також художня галерея, технічний і морський музей. Також тут проходять регулярні тематичні виставки.

Виглядає замок дуже колоритно - це потужна споруда з червоної цегли, оточена ровом. Вартість відвідування становить близько 40 крон, в ціну входить і відвідування основних експозицій. Дістатися до замку Мальмехус можна пішки від площі Густава Адольфа, пройшовши через парк.