вівторок, 3 червня 2014 р.

Медіна Агадіра


Така пам'ятка Медіна Агадіра, ідеалізоване невелике берберське містечко, нікого не залишить байдужим. Медіна розташована в 4 км від центру міста. Дістатися сюди можна на
автобусі або на таксі.

У минулому цей район був старою частиною міста, який був зруйнований в результаті землетрусу, що стався в 1960 році.

В даний час нова Медіна, при будівництві якої були використані традиційні технології і натуральні матеріали, являє собою невеликий музей під відкритим небом.

Відвідавши цей «історичний район», можна приблизно уявити, як мігло бути влаштовано старе місто: вузькі вулички і красиві арки, невеликі майстерні, де місцеві ремісники виробляють свій товар і продають його.

У численних магазинах можна придбати традиційні марокканські ремісничі вироби з текстилю, дерева, ювелірні та ткані вироби, посуд і багато іншого.

Тут можна побачити і невеликий готель, і індивідуальні житлові будинки, і музеї, а також екзотичний сад. На території знаходяться ресторан і кафе, де можна покуштувати традиційні марокканські страви.

Слід відвідати Медину до 12:00 або після 14:00 годин, так як магазини в цей проміжок часу закриваються на обід. Нова Медіна Агадіра була створена в 1992 році італійським архітектором Коко Поліцці на власні грошові кошти.