пʼятниця, 16 травня 2014 р.

Квартал Хага


Квартал Хага примітний своїми старовинними дерев'яними будівлями, в яких розташовані магазини, антикварні лавки, кав'ярні та ресторани.

Тут можна провести цілий день. Для початку, можна зайти в кафе Husaren на Haga Nygata, 28, яке пропонує найбільші в світі булочки з корицею і традиційні для Швеції сендвічі і гарячий шоколад. Потім можна доглянути ексклюзивну капелюх в магазині Stiernglans на Haga Nygata, 20

Можна розслабитися в спа-салоні Hagabadet Spa і пообідати в ресторані з відмінними свіжовиловлених морепродуктами Sjöbaren. Любителям солодкого варто заглянути в Bräutigam на Haga Nygata, 13, адже вони роблять шоколад і марципан вже більше 140 років.

На пагорбі Risåsberget стоїть стара оборонна вежа XVII століття Skansen Kronan, з неї відкривається чудовий вид на місто і гавань. У вежі відкрито ресторан і літнє кафе, в якому подають домашню випічку і морозиво.

Квартал Хага розташований в західній частині міста, поруч знаходяться центральний вокзал і вулиця Кюнгспортсавенюн. Сюди можна дійти пішки або ж доїхати на трамваях № 1, 3, 6, 9, 11 до зупинки Hagakyrkan.