вівторок, 3 червня 2014 р.

Місто Ес-Сувейра


Якщо ви маєте намір провести свою відпустку в Агадіре, не пошкодуйте часу, щоб відвідати таку цікаву пам'ятку Марокко, як Ес-Сувейра - чудовий містечко з багатою історією і культурою.

Ес-Сувейра розташований в 170 км на північ від курорту. Дістатися сюди можна з Агадира на автобусі компанії CTM, який ходить з центрального автовокзалу один раз на день о 8 ранку (ціна квитка близько 8 $) або на автобусі з автовокзалу Супратурс, який також ходить один раз на день, але в 9 ранку. Поїздка на автобусі займе приблизно 3 години.

Більш детальну інформацію про розклад автобусів і цінах на квиток можна отримати на сайтах автомобільних компаній: CTM, Supratours.

Прогулюючись по вузьких вуличках міста, ви насолодитеся пишністю і красою виконаних в мавританському стилі білих будиночків з синіми віконницями і дверима, а піднявшись на фортечну стіну, яка оточує місто, ви захопитися чудовим видом Ес-Сувейри.

Незабутнє враження справляють архітектура та історичні пам'ятки міста: музей Сіді Мохаммеда бен Абдалла, Головна мечеть, Морські ворота, Бастіон та інші.

Великий інтерес представляє стара частина міста (медина) яка внесена до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Ес-Сувейра порадує і своїми різноманітними магазинами та ринками, де можна придбати оригінальні подарунки і сувеніри для своїх друзів і близьких людей.

У численних ресторанах і кафе можна смачно поїсти і відпочити від довгих прогулянок. Тут створені ідеальні умови для заняття серфінгом і віндсерфінгом, а на пляжі можна позасмагати і поплавати.

На відвідування Ес-Сувейри слід виділити цілий день.