вівторок, 6 травня 2014 р.

Андорра


Одна з найменших країн в світі - Андорра затишно розташувалася між Іспанією і Францією.

До Андорри приїжджають, щоб помилуватися горами і при бажанні підкорити їх, щоб
поправити здоров'я в термальних центрах і щоб насолодитися відмінним шопінгом, адже вся країна - зона безмитної торгівлі.

Визначні пам'ятки Андорри

Андорра не може похвалитися великою кількістю пам'яток, як інші країни Європи, але неймовірні види і затишні села цілком покривають цей недолік.

В Андоррі-ла-Вельї, столиці країни, збереглося кілька середньовічних замків. Провести час цікаво і пізнавально можна в музеях, найцікавішими з яких є Музей мікромініатюри і Національний автомобільний музей.

Розваги в Андоррі

Гірськолижні курорти (Грандваліра, Вальнорд) відомі чудовим сервісом, прекрасним технічним оснащенням і пропонують любителям активного відпочинку 250 кілометрів відмінних трас. 
Відправитися в похід або поїхати підкорювати вершини Піренейських гір на велосипеді варто влітку.

Відпочити душею і тілом можна в одному з термальних центрів, де за доступні гроші мандрівникам пропонують різні лазні, джакузі, гідромасажні ванни та інші приємні і корисні процедури.

Шопінг в Андоррі приваблює не тільки мандрівників, але й гостей з сусідніх країн, які приїжджають сюди на вихідні поповнити запас ірландського віскі, купити вишукані делікатеси і, звичайно, оновити гардероб.

Міста і курорти Андорри


Столиця Андорри, в якій розташована більша частина пам'яток країни, а також магазини і ресторани.




Регіон Вальнорд відомий не тільки відмінними гірськолижними трасами і прекрасною інфраструктурою для літнього відпочинку. Він утворений в результаті злиття курортів Пал-Арінсаль і Аркаліс, а також села Ла-Массана.




Найбільша зона катання в Андоррі з різноманітними можливостями для чудового відпочинку і розваг. Охоплює області Енкамп і Канільо і гірськолижні курорти Сольдеу - Ель-Тартер, Пас-де-ла-Каса - Грау Пик.